Surrounded by nature and hidden in the countryside of Perranporth, this house should look like a British fairytale cottage with red bricks and wooden windows. But the owners wanted to overcome the barrier of the traditional and to create an atypical home in which concrete, minimalist style, unfinished wood and rustic details to intertwine in a unique rustic-modern atmosphere.

Interior designer Jess Clark was responsible of the project, and the big fear was whether the authorities would approve their construction. The fears turned out to be unfounded because the architecture is similar to the area and blends in with the environment. The faded gray of the concrete walls, combined with the cedar shingles are in harmony with nature.

The simple interior, flooded with light, combines functionality with a unique aesthetic style. The recycled concrete slabs and pieces of wood used for the doors offer a unique feeling, while the green pieces of furniture mimic the lush vegetation outside.

The large, distinctive windows allow the owners, whether in the living area or in the bedroom, to immerse themselves in natural light, and also have a clear view of the amazing green from outside.
Except for the bedroom and bathroom, everything is open to the eye. The kitchen, living room and dining area communicate with each other in a space that redefines the rustic style.

In the kitchen, the rustic atmosphere is evident due to the recycled wooden boards, used as doors for storage. Concrete work surfaces and a lot of wood and aluminum accessories contribute to the functional and aesthetic appearance.

The owners initially assumed that the concrete interior will be cold and unfriendly, but the end result is a very comfortable one, and for the colder months there is underfloor heating.

Nature is one step away from this huge window overlooking the garden. The owners wanted a place to sleep, but also a place to look at the stars.

The oversized bathtub was originally used by farm animals do drink water from it. The owners have restored it and now looks great in the bathroom. It took five men to put it back in place, and the restoration cost £ 200.